SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

sbi po english

SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

1.The educator must __________. The exceptional style of a learner in order to __________ it to the chosen knowledge. SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(a)advocate, direct

(b)perpetuate, develop

(c) appreciate, focus

(d) absorb, maintain

(e)discover, harness

2.Not all nations benefit __________ from liberalisation. The benefits tend to __________ first to the privileged and to those with the correct education to be able to benefit from the chances presented. SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(a)equally, generate

(b)richly, downgrade

(c)suitably, ascribe

(d) uniformly, percolate

(e) Judiciously facilitate

3.He has __________ logic of words. Therefore, the sentence he creates is always __________ with rich meaning.

(a)profound, pregnant SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b)distinguished, laden

(c)terrific, tempted

(d)meaningful, full

(e)outstanding, consistent

4. He was a __________ instrumentalist, had been awarded the George Medal during the second world war and __________ with the title of Rai Bahadur.

(a)outstanding, popularise SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b)underestimated, declared

(c)accomplished, honored

(d)impressive, assigned

(e)obdurate, proclaimed

5.Whether it be shallow or not, assurance is the __________ the __________ foundation of any loving relationship.

(a) expression, perfunctory SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b) foundation, genuinely

(c)manifestation, deep

(d)key, alarmingly

(e)basis, gripping

6.Many people take religiousness very seriously and __________ about those who don’t perturbing about them and __________ them to believe

(a)think, criticizing SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b)pride, appraising

(c)rationalize, enabling

(d)wonder, prodding

(e)ponder, venturing

7.Unless new reserves are found soon the world’s stock of coal is being __________ in such a way that with demand continuing to grow at present rates, reserves will be __________ by the year 2055

(a) Used up, completed SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b) depleted, exhausted

(c) reduced, argument

(d)burnt, destroyed

(e)utilized, perished

8.If you are a __________ you tend to answer to stressful situations, in a calm, secure, steady and __________ way.

(a)resilient, rational SBI PO ENGLISH DOUBLE FILLERS

(b)obdurate, manageable

(c)propitious, steady

(d)delectable, flexible

(e) supportive, optimistic

9.Management can be defined as the process of __________ administrative goals by working with and through human and nonhuman possessions to __________ improve value added to the world.

(a) getting, purposely

(b)managing, purposefully

(c)targeting, critically

(d)realizing, dialectically

(e)reaching, unceasingly

10.If you are an reserved, you __________ to prefer working alone and, if possible, will __________. Towards projects where you can work by yourself or with a few persons as possible.

(a) like, leave

(b) advocate, move

(c)tend, gravitate

(d) express, attract

(e) feel, follow

11. The __________ playing of the ostentatious tune has led the angry residents of this vicinity to file a police complaint and move court against the organiser’s lack of __________ for the peoples need for a peaceful neighbourhood.

(a)peaceful, thought

(b)abrupt, expectation

(c)incessant, consideration

(d)fashionable, friendliness

(e)intermittent, interpretation

12.The __________ of the lingering balance of payments deficit which has __________ the Finance Ministry under three Prime Ministers is very factual.

(a)temptation, reviled

(b)understanding, menaced

(c)impact, underestimated

(d)obligation, blessed

(e)dilemma, afflicted

13.England for the present, is deeply __________ in financial troubles, and the financial future, heavily __________ looks uncertain.

(a)engrossed, responsive

(b)ingrained, skeptical

(c)saturate, incased

(d)mired, mortgaged

(e)restrained, participative

14.Belief that, the free __________ of ideas, persons and cultures is essential to the __________ of a democratic civilization.

(a)selection, concurrence

(b)interchange, safeguarding

(c)reversal, upholding

(d)dissemination, congruence

(e)distinction, design

15. As this nation has become more __________ industrial and internationalized, it has like all Western democracies, experienced an essential increase in the __________ of the executive.

(a)urbanized, role

(b)objective, wealth

(c)synthesized, efficiency

(d)civilized, convenience

(e)concretized, dream

sbi po english

1. c    2. a     3. a     4. c     5. b     6. d     7. b     8. a     9. e     10. c    11. c     12. e
13. b   14. b    15. a